Håll ditt hår och din hud vacker med ett duschfilter

Visste du det att du genom att använda ett duschfilter kan förbättra din duschupplevelse avsevärt? Det genom att duschfiltret renar vattnet och det gör att du kan skydda din hud och ditt hår från skadliga ämnen. Det finns fler goda anledningar till att investera i ett duschfilter och dessa ska vi gå igenom i denna text.

Få ett renare vatten med ett duschfilter

Genom att installera ett duschfilter så kan du bli av med olika föroreningar, metaller och annat som kan finnas i vattnet. Till exempel så kan det eliminera klor och kloraminer. Många kommunala vattensystem använder klor eller kloraminer för att desinficera vattnet. Dessa kemikalier kan torka ut huden och håret samt orsaka irritation. Ett duschfilter kan effektivt avlägsna dessa ämnen och ge dig en skonsammare duschupplevelse.

Vatten kan även innehålla små mängder tungmetaller som bly och kvicksilver, vilka kan ha negativa hälsoeffekter vid långvarig exponering. Ett duschfilter kan reducera dessa föroreningar.

Fördelar med att använda duschfilter

Det finns många bra fördelar att använda ett duschfilter. Dels kan det ge dig förbättrad hud och hår. Det eftersom filtret tar bort klor och andra irriterande ämnen. Du kan då få mjukare hud och friskare hår.

Personer med känslig hud eller allergier kan uppleva mindre irritation och inflammation genom att använda ett duschfilter. Sedan är det ju även så att renare vatten kan helt enkelt ge en mer behaglig duschupplevelse, med mjukare vatten som känns bättre mot huden.

Ett filter i duschen kan även göra så att vattnet i sig luktar och smakar bättre med!

Måste man byta ut duschfiltret ibland?

Ja, för att bibehålla effektiviteten hos ditt duschfilter måste det bytas ut regelbundet. Hur ofta du behöver byta det beror på vilket filter du använder och hur mycket vatten som passerar genom det. Generellt sett rekommenderas det att byta filterpatroner var 3–6 månad. Kontrollera tillverkarens rekommendationer för just ditt filter för att säkerställa optimal prestanda.