Hur du skyddar ditt hår medan du växer ut det

Att växa ut håret kan vara en lång och ibland frustrerande process, men med rätt vård och uppmärksamhet kan du hjälpa till att skydda ditt hår och främja en sund tillväxt. 

Minska värmestyling

En av de viktigaste sakerna du kan göra för att skydda ditt hår medan det växer ut är att minska användningen av varma stylingverktyg. Frekvent användning av värmestylingverktyg som plattång, locktång och hårtorkar kan orsaka skador på ditt hår, inklusive kluvna toppar, brott och torrhet. För att minska risken för skador kan du försöka lufttorka håret när det är möjligt eller använda en låg värmeinställning på din hårtork.

Använd skyddande styling

Ett annat sätt att skydda ditt hår medan du låter det växa ut är att använda skyddande stylingtekniker som flätor, knutar och vridningar. Dessa stilar kan hjälpa till att skydda ditt hår från skador och minska risken för brott. 

Undvik övertvätt

Att övertvätta håret kan också orsaka skador och förhindra hälsosam tillväxt. Att tvätta håret för ofta kan ta bort naturliga oljor och orsaka torrhet, vilket kan leda till brott och kluvna toppar. För att skydda ditt hår medan det växer ut, försök att tvätta håret varannan dag eller med några dagars mellanrum, och använd ett sulfatfritt schampo för att minska risken för skador.

Skydda håret från solen

Vi har alla minst en gång frågat oss själva hur lång tid tar det att få långt hår? Det är verkligen viktigt att förebygga skador med regelbunden klippning, undvika starka kemikalier och värmestyling. Exponering för solen kan också orsaka skador på ditt hår, bland annat torrhet och färgblekning. För att skydda ditt hår medan det växer ut, bär en hatt eller halsduk när du vistas utomhus och undvik att utsätta håret för direkt solljus under längre perioder.

Använd ett balsam som lämnar in håret

Att använda ett leave-in-balsam kan hjälpa till att skydda ditt hår medan det växer ut genom att ge fukt och minska risken för skador. Leta efter ett leave-in-balsam som är särskilt utformat för din hårtyp och dina problem, och applicera det i håret efter tvätt och konditionering.

Trimma håret regelbundet

Att få regelbunden trimning är också viktigt för att skydda ditt hår medan det växer ut. Att trimma håret var sjätte till åttonde vecka kan hjälpa till att förebygga kluvna toppar och brott, vilket kan bromsa hårväxten och få håret att verka mindre hälsosamt.